Zařizujete pokoj pro teenegera?

Pokoj pro teenegera. Víme jak na to, aby řekl "WOW"!

Poradíme Vám krok za krokem.

teen7

1, Vyslechněte ho a respektujte jeho potřeby

Když mi bylo 14, strhla jsem si květovanou tapetu v pokoji a na holý panel si nechala psát od kamarádů vzkazy,jednu zeď natřela na černo a starou skříň polepila novinami. Ze starého gauče jsem použila matrace hozené na zemi,abych se mohla válet při učení….

Víte po čem váš teenager touží? Je to velká postel? Stěna s grafitti? Zlaté houpací křeslo? Zkuste ho pochopit a alespoň jeden z jeho šílených požadavků vyplnit.

Podpořte ho v tom, co ho baví i ve výběru nábytku a doplňků. Buďte kreativní a respektujete jeho osobnost.

Poradíme Vám v jednotlivých krocích.

teen11 teen1 teen3

 

 

2, Najděte tu správnou postel

Většina mladých touží po širší posteli, kde může přespat kamarád. Když to ale prostor nedovolí, nabízí se varianta s výsuvným lůžkem vespod, která se vysune v případě návštěvy. Postel může mít i dostatek úložných prostor, buď zásuvek nebo výklopný rošt. Zásuvkové moduly se na sebe dají vrstvit v několika řadách. Může se stát, že prostor na postel není optimální a pak je tu postel sklopná. Nebo dáte přednost nějaké solitérní designové posteli?

 

teen27 teen28 teen29

 

teen25 teen21

 

teen26  teen30

 

     teen31                     teen32

 

 

3, Řekněte si požadavky na pracovní místo

Ideální umístění stolu je samozřejmě u okna. Když to není možné, najděte místo tak, aby si student nestínil, podle toho jestli je pravák nebo levák.Velikost pracovní plochy závisí na možnosti prostoru a kolik času u něj dítě traví. Klasický stůl je kolem 150x75cm, ale když víte, že váš potomek rád kreslí nebo vyrábí u stolu, dopřejte mu plochu co největší. 

Stůl může stát samostatně jako solitér nebo navázat třeba na knihovnu či postel. Doplňte vhodným kontejnerem na psací potřeby, buď fixním nebo na kolečkách.

 

teen33  teen35 teen34

 

                                         

                                 teen36

 

 

4, Co byste měli vědět o šatních skříních

Aby skříň byla plnohodnotně využita, je dobré se zamyslet, kolik oblečení vaše ratolest opravdu nosí. Někdy vidím u svých klientů ohromnou skříň, která slouží na všechno možné co není kam dát a skříň zbytečně zabírá místo malého pokoje. Nebo se oblečení netřídí a pak se hromadí. Řekněte si, jestli více prádlo skládáte nebo věšíte. Vnitřní vybavení se potom podle toho rozvhne. Nezapomeňte na zásuvkové moduly na spodní prádlo. Ty mohou být uvnitř skříně a nebo viditelné z vnější strany, takže nemusíte otevírat dveře, abyste si vzali ponožky...

 

teen24                  teen37                                                         blog1 (2)

 

5, Pohrajte si s doplňky

Najděte ty správné vychytávky, které mladí ocení. Může to být třeba LED osvětlení ve skříni, na čele postele nebo v policích. Naši výrobci umí zabudovat USB přípojku Bluetooth reproduktor nebo bezdrátovou nabíječku v nočním stolku. Kdykoli tam položíte svůj mobil, hned se začne nabíjet. Rádi navrhujeme teenagerům různé povalovací polštáře, rozkládací matrace nebo pufy. Možná ocení i nalepovací magnetické tabule na obrázky, kam se dá psát fixami.

Když si teenager vybere tapetu se šíleným potiskem, nevěšte hlavu, můžete se s ním domluvit, aby se nalepila jen na část zdi - bude to vypadat lépe než na celou zeď! Také Vám děti pohazují oblečení, kde jim zrovna upadne z ruky? Řešením je praktická designová tyč umístěná vedle skříně na rychlé pověšení na ramínko. Holky zase ocení toaletní stolek se zrcadlem….

 

teen14   teen16  teen17

 

teen22         teen5

blog1 (1)       teen20  teen40

 

 

Byl vám tento článek užitečný? Dozvěděli jste se něco zajímavého? Napište nám. info@space4kids.cz

Jestli si na to sami netroufáte, neváhejte se na nás obrátit, rádi Vám vysněný pokoj pro teenegera zařídíme.

www.space4kids.cz