Montessori nábytek pro samostatné děti

Znáte výhody Montessori nábytku?

Může nábytek budovat sebedůvěru a samostatnost u dětí? Určitě ano!

Objevte s námi malý velký svět Montessori

1082 (Ros Mini19 Foto 030 A det6 (0184))      1036 (Ros Mini19 34 ARCO IRIS 140)      1038 (Ros Mini19 35 ARCO IRIS 190)

 

Montessori pedagogika respektuje děti a podporuje jejich přirozený rozvoj a samostatnost v bezpečném a laskavém prostředí. Podstatou Montessori nábytku je jeho výška, která je přizpůsobena malým dětem. Jde o to, aby si dítě dosáhlo na své věci, mohlo si samo podat knihu z poličky, posadit se u stolu a tvořit, vzít si oblečení ze skříně a ustrojit se nebo si umýt ruce v umyvadle, aniž by muselo vylézat na stoličku..

1053 (Ros Mini19 Foto 02 D det2 (0284))     1068 (Ros Mini19 Foto 027 B det3 (ROS Shooting0014))     1058 (Ros Mini19 Foto 02 D det7 (0239))

 

Děti se v tomto prostředí cítí užiteční a důležití. Získávají větší samostatnost v každodenních praktikách. Učí se zodpovědnosti za své věci i rozhodování. Nízký nábytek stimuluje kognitivní vývoj, zvyšuje motivaci pro soběstačnost a sebeúctu.

Pojďme se blíže podívat na jednotlivé kusy nábytku, které budou dětem pomocníky:

 

                                             montessori učící věž

 

1, Montessori - Učební věž:

Stolička s ohrádkou - Skvělý prostředek, jak si být vzájemně s dětmi blíž při společné činnosti. Když jsou ruce dětí v úrovni vašich rukou, mohou se tak snadno zapojit do každodenních aktivit, třeba při práci v kuchyni. Dejte jim možnost, aby byli vaši pomocníci při pečení bábovky a uvidíte, jak budou šťastní, že to dokáží.

 

montessori skříňka s umyvadlem montessori skříňka s umyvadlem 1

 

2. Montessori - Skříňka s umyvadlem

Aby si nechodili čistit zuby z donucení! Aby chápali svou každodenní hygienu za samozřejmý a příjemný rituál, je dobré přizpůsobit výšku umyvadla k jejich velikosti. Když nebudou muset překonávat žádné výškové překážky, tak je mytí rukou i zubů bude bavit. Získají do života hygienické návyky s lehkostí a radostí.

 

1037 (Ros Mini19 35 ARCO IRIS 190 det1)       Montessori skříňka      1035 (Ros Mini19 34 ARCO IRIS 140 det1)

 

3. Montessori - skříň

Když dítěti připravíte dvě varianty oblečení, které si ráno může samo vybrat v šatníku a rozhodnout se, který kousek mu bude zrovna dnes slušet, a bude moci si oblečení samo ustrojit, získá tím pocit důležitosti a naučí se denním rituálům oblékání s radostí a sebeúctou.

 

1063 (Ros Mini19 Foto 02 C det2 (ROS Shooting0379))        Montessori nástěnné zrcadlo

 

4. Montessori - zrcadla s úchytem

Výborná pomůcka pro rozvoj sebeobjevování. Hrazda jim pomůže přidržovat se při prvních krůčcích a motivuje dítě k pohybu. Sledují své první kroky, sami sebe a své okolí. Zrcadlo s úchytem, tak nabízí mnoho možností pro vizuální a pohybový rozvoj.

 

1097 (Ros Mini19 08 INGLET 140)     1099 (Ros Mini19 08 INGLET 140-desconvertida)

 

postel 2   postel 2a    postel c

 

domek 1        domel 2

 

postel 1  postel 1a

 

5. Montessori - postele

 

Montessori postel by měla být především nízká, aby se dítě mohlo svobodně pohybovat a bezpečně z postele slézat. V naší nabídce je celá řada postelí s matrací na zemi, ale i rostoucí postele, které jsou od narození miminka až po teenagery. V první fázi může být bez nožiček, které v případě potřeby přidáte. 

Velkou oblibu si získaly naše domečkové postele s interaktivními prvky jako magnetické tabule nebo popisovací tabule. Je na ně možné zavěsit různé poličky, háčky nebo záclonky.

 

Montessori - mráčková polička 2 montessori - polička na knihy 6 Montessori - polička s háčky 3

 

6. Montessori - Poličky

Poličky by podle Montessori metody měli být umístěné ve výšce tak, aby si dítě samo mohlo pro danou věc sáhnout. Knihy by v poličkách měly mít viditelnou titulní stranu. Vyvolává to tak lépe jejich zvědavost i motivaci ke čtení.

 

montessori - polička na knihy Montessori - stoleček se židličkou rolí paríru 

Montessori polička s rolí papíru 4      1069 (Ros Mini19 Foto 027 B det4 (ROS Shooting0052))       Montessori - stoleček se židličkou rolí paríru 3

 

7. Montessori - psací stoly

Nechte je ať tvoří! Dejte jim nízký stoleček se židličkou, kam si můžou děti snadno a kdykoli sednout. Můžou si jen stavět kostičky nebo se kreativně vyjádřit na roli nekonečného papíru. 

 

Montessori - domečková tabule na malování křídou             1076 (Ros Mini19 Foto 030 A det1 (0131))

 

8. Montessori - interaktivní prvky

Kreslící tabule, magnetické nebo popisovací tabule. Dokreslovací tapety. Povalovací polštáře a koberce, teepee a pufy. To vše najdete v naší bohaté nabídce.

 

Navštivte náš showroom na Vinohradské 21 v Praze nebo intenetové stránky www.space4kids.cz